Affiliate Marketing

Iedere webwinkelier begint vroeg of laat te kijken naar de online promotie mogelijkheden.Je hebt je webwinkel online staan en je wilt graag je omzet laten groeien. Wat is er dan lucratiever dan betalen per sale? Als webwinkelier heb je tenslotte pas iets aan de marketing als het ook een verkoop oplevert. Tenzij je natuurlijk werkt aan merkbekendheid.

Daarom is affiliate marketing een belangrijke tool om je omzet te vergroten en het aantal klanten toe te laten nemen.

Affiliate Netwerken

Om de affliate netwerken te kunnen vergelijken zul je een prijsopvraag moeten doen bij een aantal bedrijven. De drie belangrijkste kosten posten van de affiliate marketing netwerken zijn:

▪  Start bedrag
▪  Maandelijkse Fee
▪  Commissie per Sale

De commissie per sale kun je natuurlijk zelf bepalen. Echter is het sterk afhankelijk van de product groep hoe ver je hiermee moet of kunt gaan. Als je concurrerende aanbieders 10% commissie geven en jij 5% kun je voorstellen dan niet veel publishers je website plaatsen.

Daarna is natuurlijk van belang hoeveel aangesloten publishers er bij een netwerk zitten en wat de kwaliteit van deze publishers is. Dit bepaalt tenslotte op hoeveel websites je banner of tekstlink getoont wordt.

Onderstaande een aantal Affiliate Netwerken die in Nederland actief zijn:

TradeTracker
TradeTracker is een van de grootste Nederlandse affiliate netwerken en de enige die werkt met de clean linking techniek. www.tradetracker.nl

Daisycon
Nederlands grootste affiliate netwerk
www.daisycon.com

Cleafs
Sterk groeien en transparant affliate netwerk.
www.cleafs.nl

TradeDoubler
Een van de grootste advereerders netwerken ter wereld.
www.tradedoubler.nl

Zanox
Dit netwerk richt zich speciaal op webwinkeliers.
www.zanox.nl

Affiliate4You
Speciaal voor baby en kind gerelateerde websites.
www.affiliate4you.nl

M4N
Een full service affiliate marketing netwerk.
www.m4n.nl

AdQlick
Nederland en Belgische advertentie bemiddelings marktplaats. Hierbij heb je zelf de controle over de advertentie ruimtes die je aanbiedt. Zonder opstartkosten, zonder maandelijkste kosten. 10% commissie afdracht.
www.adqlick.com