Leveranciers

Voordat we producten kunnen verkopen ten eerste moeten kiezen WELKE producten we willen gaan verkopen. Vervolgens zullen we een aantal leveranciers moeten vergelijken om te kijken waar we het beste af zijn.

Als we de eerste keuze van het product of productgroep hebben gemaakt. Nemen we de leveranciers onder de loep, hierbij kunnen we ons richten op twee soorten leveranciers. De leveranciers met eigen voorraad en de leveranciers die werken op basis van dropshipping. Beide gevallen hebben zowel voor- als nadelen. De keuze is in sommige gevallen afhankelijk van het soort product dat je wilt verkopen.

Denk eens aan elektronica, je hebt hierin veel soorten en modellen daarbij zijn de inkoopprijzen ook niet gering. Een dropship leverancier zou hierbij ideaal zijn. Lever je echter uit eigen voorraad dan weet je weer precies hoeveel producten je nog hebt.

Een overzicht van leveranciers vindt je hier: www.leveranciers.eu

Eigen voorraad of Dropshipping

We komen bij het maken van een keuze voor de leverancier nog een andere keuze tegen. Gaan we een eigen voorraad positie houden of kiezen we voor een dropshipper.

Eigen Voorraad
Het houden van eigen voorraad betekent dat je niet afhankelijk bent van een leverancier voor het beheer van je voorraad en dat je zelf de controle hebt over de te verzenden pakketten. Een nadeel is de investering die je nodig hebt om de eigen voorraad te houden en de tijd en kosten voor het verzenden van de pakketten.

We gaan dieper in op het houden van een eigen voorraad?

Dropshipping
In veel landen is dropshipping al een ingeburgerd begrip. Bij dropshipping wordt het houden van voorraad door de leverancier gedaan en deze verstuurd de bestellingen rechtstreeks naar jouw klanten.

Lees meer over dropshipping.

Eerste maken we de keuze uit de leverancier, daarna gaan we kijken welke betaal methodes we implementeren in de webwinkel!