Verzend Mogelijkheden

De verzending van producten is een belangrijk aspect binnen het webwinkel ondernemerschap. Je hebt met een aantal aandachtspunten te maken:

1) je wilt acceptabele kosten hanteren, dus je kunt niet de complete verzendkosten doorberekenen aan je klant.
2) je wilt een goede service, de bezorging is daarbij een laatste visitekaartje van je webwinkel naar jouw klant.

We hebben de verzendmethodes voor Nederland met de meest gangbare aanbieders vergeleken.

De Pakket Diensten

Pakket Diensten
▪ PostNL
▪ DPD Pakketshop
▪ DHL for You
▪ Kiala (via DPD)

PostNL Post
De grootste business to consumer organisatie is toch wel PostNL, ondanks de vele alternatieven heeft PostNL het meest uitgebreide netwerk om naar een huisadres te verzenden. Het versturen van een pakje tot 10 kg kost via PostNL bij €6,75.

DPD Pakketshop
Dit van oorsprong Duitse bedrijf is naast PostNL het bedrijf met het grootste netwerk. Echter kost het verzenden van een pakket €9,- een stukje duurder als bij PostNL.

DHL for You
DHL biedt ook een speciale dienst voor pakketten, via DHL for You kun  je een Regular pakje verzenden van DHL Servicepoint naar huisadres vanaf €4,95 maar ook van DHL Servicepunt naar DHL Servicepunt, er zijn ruim 500 afhaalpunten.

Kiala (via DPD)
Een opkomende manier voor het verzenden van pakketjes is via de zogenaamde afhaal punten. Kiala dat gebruikt maakt van verzending via DPD biedt de servica aan om vanaf een Kiala punt het pakket te verzenden naar en ander Kiala punt. Hierdoor hoeft de ontvanger niet thuis te blijven en kan dit pakje ophalen bij 1 van de 400 Kiala punten in de buurt. De verzendkosten zijn €4,- (incl. BTW).

Contract Klanten

Bij bovenstaande vergelijking is uiteraard geen rekening gehouden met contact mogelijkheden. PostNL en DPD bieden klanten die meer pakketten per jaar verzenden de mogelijkheid om tegen speciale tarieven te leveren op basis van een contract.

We hebben de betaling en verzending geregeld, maar hoe maken we nu de presentatie zo dat de klanten eerder geneigd zijn om te kopen? Juist, een goede productpresentatie!